Acasă Politic Bucuresti: Sorin Oprescu vrea să arate că se luptă cu “parcagiii ilegali”

Bucuresti: Sorin Oprescu vrea să arate că se luptă cu “parcagiii ilegali”

DISTRIBUIȚI

105762 – 22112011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat marţi la lansarea proiectului pilot de plata a parcarii prin sms. Primarul general a aratat ca pana la demararea proiectului, Administratia Strazilor Bucuresti va lua toate masurile pentru ca bucurestenii sa fie informati cu privire la modul de functionare a noului sistem de plata a parcarii prin SMS.

“Este un proiect pilot si vom incerca sa-l adaptam in functie de cerintele orasului si ale bucurestenilor. Pentru moment nu-l vom putea implementa in toate parcarile publice, dar vom incepe cu partea centrala si vom decide apoi daca-l vom extinde. Pentru inceput, in parcarea din Piata George Enescu va exista aceasta modalitate de plata prin sms insa, pana la definitivarea proiectului, vom pastra si vechea modalitate de plata. Pana atunci, Administratia Strazilor va lua toate masurile pentru ca bucurestenii sa dispuna de informatiile de care au nevoie pentru a se obisnui cu noua modalitate de plata. In orice caz, cel mai mare castig al acestui sistem este acela ca incercam sa limitam pe cat posibil fenomenul prin care parcagiii ilegali incaseaza bani de la cetateni in parcarile publice”, a spus Sorin Oprescu.

La randul ei, Alina Roman, directorul Administratiei Strazilor Bucuresti a explicat modul de functionare a sistemului, aratand ca acesta va fi functional incepand cu ianuarie 2012. Totodata, Alina Roman a mentionat ca taxa de parcare pe ora va ramane aceeasi, 1,5 lei pe ora, la care se vor adauga comisioanele percepute de operatorii de telefonie mobila. In urma organizarii licitatiei, vor fi alese cele mai mici comisioane, iar la licitatie vor putea participa toti operatorii de telefonie mobila.

’’Dorim sa oferim o alternativa la acest sistem de parcare, respectiv la modalitatea de plata a tichetelor de parcare. Daca pana acum exista un sistem traditional de plata, de acum inainte dorim sa oferim si sistemul de plata prin intermediul sms. Prin urmare, orice cetatean care are un telefon mobil poate sa dea un sms la unul dintre operatorii de telefonie mobila, si in felul acesta va fi taxat cu contravaloarea taxei de parcare. In cadrul sms trebuie trecut doar numarul de inmatriculare si in termen de trei secunde din momentul in care ai transmis acel sms, se va primi un alt sms de confirmare in care, fiecare utilizator va fi informat cu privire la contravaloarea taxei de parcare si a timpului pana la care este permisa parcarea. Cu 5 minute inainte de expirarea timpului de parcare se va primi,de asemenea, un sms in care se va atentiona utilizatorul cu privire la aceasta expirare. In acel moment se mai poate da un sms si, prin contravaloarea taxei de parcare se poate prelungi durata de stationare. Dupa organizarea tuturor procedurilor legale, la aceasta valoare se vor adauga comisioanele operatorilor de telefonie mobila, insa taxa de parcare ramane aceeasi, 1,5 lei pe ora’’, a mentionat Alina Roman.

Pentru inceput, proiectul va fi implementat la parcarea din Piata George Enescu (100 de locuri) urmand ca, in functie de rezultatele obtinute, sa fie extins si in celelalte parcari publice administrate de Primaria Capitalei.

Acest sistem de plata a parcarii a fost deja implementat cu succes in marile capitale europene dar si in Romania (Targu Mures, Bistrita Nasaud, Timisoara, Oradea si Satul Mare).

Prin acest sistem, Municipalitatea isi propune eradicarea fenomenului de incasare ilegala a banilor pentru parcarile administrate de Primaria Capitalei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.