Acasă Anchete Interne Prevenirea consumului de droguri și a conducerii sub influența alcoolului, prioritate pentru...

Prevenirea consumului de droguri și a conducerii sub influența alcoolului, prioritate pentru MAI

DISTRIBUIȚI

169393 – 08072023 – Ministerul Afacerilor Interne (MAI) lansează o campanie de conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și a conducerii sub influența alcoolului.

Unul dintre obiectivele principale ale campaniei este de a informa participanții la trafic cu privire la modificarea Codului Penal.

Astfel, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Activitățile din cadrul campaniei se vor desfășura la nivel național, atât în cadrul evenimentelor publice de amploare, în stațiuni turistice și locuri aglomerate, dar și punctual, pe principalele artere de circulație publică.

La acțiuni vor participa, polițiști, polițiști de frontieră și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog care vor informa și consilia cetățenii cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de alcool și de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Considerăm că acest proiect este de importanță esențială pentru întreaga societate și succesul demersului depinde inclusiv de implicarea tuturor: cetățeni, organizații neguvernamentale, societăți private și instituții publice.Lansăm un apel către toți cei interesați să sprijine demersul Ministerului Afacerilor Interne de a reduce numărul evenimentelor rutiere și al victimelor, pentru a ne bucura de deplasări în siguranță, să ne transmită propuneri pe adresa de e-mail comunicare@mai.gov.ro  sau telefonic la numărul 021.264.86.17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.