Acasă Politic Bucuresti: Toti cei zece retinuti in dosarul Petromservice, arestati pentru 29 de...

Bucuresti: Toti cei zece retinuti in dosarul Petromservice, arestati pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

105366 – 08112011 – Cele zece persoane cercetate pentru delapidare şi spălare de bani în dosarul falimentării Petromservice vor fi arestate preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti . Printre cei arestaţi se numără Sorin Ovidiu Vîntu şi liderul sindical Liviu Luca. În cazul lui Vîntu, instanţa a decis că termenul de 29 de zile va curge din momentul în care acesta va fi dus efectiv în arestul Poliţiei Capitalei, el plecând de la Tribunalul Bucureşti în jurul orelor 14.00, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere. Tribunalul va trimite o copie a minutei deciziei la Biroul de Urmăriri din cadrul Poliţiei Capitalei pentru punerea în executare a hotărârii. Astfel, în cazul în care Vîntu nu se va prezenta singur la arest, un echipaj de poliţie va merge la domiciliul lui pentru a-l ridica şi duce în arest.

 

 

Decizia a fost contestată de cei nouă acuzaţi, rămaşi în sala de judecată în aşteptarea deciziei. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au reţinut luni în acest dosar pe Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu, pentru 24 de ore, acuzaţiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

Din probele strânse de procurori reiese că falimentarea controlată a SC Petromservice SA „a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare  semnificativă a valorii acţiunilor”, se arată în comunicatul Parchetului General.

De asemenea, probele procurorurilor arată că falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect un prejudiciu pentru bugetul de stat de aproximativ 98 de milioane de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.