Acasă Politic Bucuresti: Victor Ponta: După trei ani România se află într-o situaţie mai...

Bucuresti: Victor Ponta: După trei ani România se află într-o situaţie mai rea decât 2009, economică şi socială

DISTRIBUIȚI

105321 – 04112011 – Ideile bune pot veni şi de la opoziţie, nu numai de la Guvern, i-a spus presedintele PSD, Victor Ponta, vineri, sefului misiunii FMI, Jeffrey Franks. Acesta a precizat că întâlnirea este una folositoare, mai ales în condiţiile în care 2012 este an electoral.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat după întâlnirea cu reprezentanţii misiunii FMI, că România e mai prost pregătită pentru noua recesiune. ”Problema de fond e că după trei ani România se află într-o situaţie mai rea decât 2009, economică şi socială. Guvernul a ratat din nou toate ţintele asumate la începutul anului, iar promisiunile puterii pe legea pensiilor şi restituirea salariilor nu au fost ţinute. E evident eşecul acestor trei ani. România e mai prost pregătită pentru noua recesiune. Dacă în 2009 cineva vorbea de centuri de siguranţă, pentru 2012 vorbim de aceleaşi centuri”, a spus Victor Ponta.

El a criticat faptul că măsurile pentru 2012 nu anunţă crearea de noi locuri de muncă, ci doar restructurări în zona bugetară şi în companiile de stat. ”Nu se creează prin măsurile preconizate în 2012 locuri de muncă. Vor fi restructurări în zona bugetară şi în companiile de stat, asta înseamnă şomaj. Concluzia e că datele pentru 2012 pot fi prezentate într-o manieră optimistă, dar în realitate sunt foarte pesimiste. România nu va crea locuri de muncă, nu va asigura condiţii sociale şi salariale mai bune în 2012″, a declarat Ponta.

”Chiar dacă draftul scrisorii este aproape gata, ideile bune pot fi întotdeauna incluse în scrisoare, nu vin doar de la Guvern, uneori vin şi de la opoziţie. E folositoare această întâlnire, mai ales că anul viitor este unul electoral”. Totodată, preşedintele PSD i-a spus şefului misiunii FMI, Jefrey Franks, că îl consideră adevăratul premier al României, din moment ce Emil Boc nu îşi face timp să vorbească cu opoziţia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.