Acasă Politic Bucuresti: Zazanie in coalitia de guvernare din cauza bugetului pe 2012

Bucuresti: Zazanie in coalitia de guvernare din cauza bugetului pe 2012

DISTRIBUIȚI

105583 – 16112011 – Proiectul de buget ar urma sa fie aprobat de Guvern la finele saptamanii viitoare, pe 25 noiembrie, si sa fie trimis Parlamentului pe 28 noiembrie. Unii membri ai cabinetului sunt nemulţumiţi din cauza repartizării fondurilor, cei mai nemulţumiţi fiind ministrii UDMR. Chiar si ministrii PDL sunt nemulţumiţi din cauza fondurilor destinate administratiei locale, considerate insuficiente faţă de nevoile locale.  Impreuna cu proiectul de buget, Guvernul ar urma sa modifice legea finantelor publice locale, printr-o ordonanta de urgenta care reduce cota lunara defalcata din impozitul pe venit repartizata autoritatilor locale cu 5,5 puncte procentuale, de la 77% la 71,5%, si stabileste ca incasarile din impozitul pe veniturile din pensii vor fi varsate integral la bugetul de stat.

 

 

Coalitia s-a reunit marţi la Guvern, intr-o sedinta la care sunt prezenti si mai multi ministri, pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor si a doua rectificare a bugetului din acest an.

In forma actuala, proiectul de buget pentru anul viitor prevede taieri de fonduri pentru jumatate dintre ministere, inclusiv la Educatie, Cultura, Agricultura si Justitie, dar si pentru Parlament, comparativ cu alocarile din acest an, si bugete mai mari pentru Sanatatate, Aparare, Administratia Prezidentiala, institutii din sistemul juridic, servicii de informatii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.