Acasă Politic Bucureşti: 180 de ani de administraţie publică în judeţul Ilfov

Bucureşti: 180 de ani de administraţie publică în judeţul Ilfov

DISTRIBUIȚI

105954 – 30112011 – La 29 noiembrie a.c., în holul central al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov a fost vernisata expoziţia documentară care a marcat împlinirea a 180 de ani de administraţie publică în judeţul Ilfov şi a 15 ani de la reînfiinţarea judeţului. Evenimentul, prilejuit de reuniunea membrilor Colegiului Prefectural, a fost realizat de Biroul Judeţean Ilfov al Arhivelor Naţionale.

Au fost prezentate documente de arhivă începând cu anul 1831 când s-a instituit Ocârmuirea Judeţului Ilfov ca urmare a implementării Regulamentelor organice. Problematica acestora se subscrie următoarelor aspecte: reprezentarea judeţului la forurile superioare, efectele poziţiei geografice între Imperiul Otoman şi Imperiul Ţarist, evoluţia şi dezvoltarea în timp a judeţului.

La eveniment au participat şi scriitori din judeţul Ilfov ale căror cărţi au fost lansate în cadrul ediţiei 2011 a Târgului de Carte Gaudeamus.

În aceeaşi zi au fost expuse lucrari de pictura şi grafică ale tinerilor artişti din judeţul Ilfov. Expozitia face parte din Festivalul Judetean de Arta Plastica IFArt, editia a V-a, organizat la initiativa Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Ilfov şi încorporează lucrări ale unor tineri artişti care au făcut onoare judeţului prin participarea merituoasă la concursuri naţionale şi internaţionale. Scopul evenimentului a fost de a încuraja şi stimula activităţile creative ale elevilor şi tinerilor artişti plastici din Ilfov. Lucrările expuse reflectă înţelegerea actului creator de către tinerii artişti, expresivitatea şi bogata lor fantezie. Diversitatea temelor şi a modului de abordare plastică, specifică fiecărei personalităţi în parte reprezintă rodul muncii în atelierul de pictură, dar şi în taberele de creaţie sau la workshop-urile organizate de Palatul Copiilor Ilfov şi de Şcoala Generala nr.1 “Ion Vişoiu” Chitila.

“Cunoaşterea temeinică a creaţiei plastice în cadrul unei relaţii metodice complexe artist – profesor – elev evidenţiază activitatea deosebită a două instituţii de învăţământ din judeţul Ilfov a căror colaborare şi susţinere reciprocă s-a concretizat în rezultate pozitive”, a declarat prefectul Dan Cornel Baranga, subliniind performanţele tinerilor artişti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.