Acasă Politic Bucureşti: Cu concursul lui Marian Vanghelie, Valeriu Stoica şi Marius Locic construiesc...

Bucureşti: Cu concursul lui Marian Vanghelie, Valeriu Stoica şi Marius Locic construiesc ilegal în Cotroceni

DISTRIBUIȚI

105785 – 23112011O noua cladire cu autorizatie de construire ilegala se ridica in centrul Capitalei, potrivit Asociatiei “Salvati Bucurestiul”. Beneficari: Valeriu Stoica, lider PDL, Marius Locic, un controversat om de afaceri si Cristiana Carmen Salomie, un fost proprietar care si-a redobandit la CEDO un imobil, reprezentata in instanta de Stoica. Cladirea se ridica in zona Cotroceni, o zona de patrimoniu strict protejata, pe strada Carol Davila 21A. Potrivit Asociatiei “Salvati Bucurestiul”, citată de ancheteonline.ro, autorizatia de constructie prevede ridicarea unei cladiri de patru etaje, desi legea spune clar: doar doua etaje pentru zone protejate patrimonial. Liderul PDL Valeriu Stoica, in asociere cu controversatul om de afaceri, Marius Locic

 (n.r. implicat in diverse afaceri dubioase cu Gigi Becali si Marian Iancu, interogat in dosarul DNA senatorului PSD Catalin Voicu), construieste un imobil P+4 in strada Carol Davila nr 21 A, in zona Cotroceni. In aceasta afacere s-a implicat si Cristiana Carmen Salomie, fost proprietar al constructiilor existente la aceasta adresa, care si-a castigat drepturile de restituire la CEDO.

Doua etaje peste lege

Prima ilegalitate: PUZ-ul pentru aceasta zona, emis prin hotararea nr. 232/2005 Consiliului General al Capitalei, la propunerea primarului general de atunci, Adriean Videanu, cuprinde ridicarea de immobile in zona P+4 etaje, desi legea nu dadea dreptul decat la P+2. Planul urbanistic era schitat pentru doua adrese: strada Carol Davila 32-34 A si strada Carol Davila 21 A. Beneficiarul PUZ-ului: omul de afaceri Marius Locic. Intre timp, in 2006, Cristiana Carmen Salomie, fostul proprietar al constructiilor ridicate la adresa Carol Davila 21 A castigat la CEDO dreptul de restituire in natura a bunurilor sale. Locatarii din acest case sunt evacuati, iar doamna Salomie vinde, dupa cate se pare, o parte din proprietati lui Marius Locic. In asemenea conditii, Primaria Generala, condusa de aceasta data de Sorin Oprescu, modifica PUZ pentru adresa Carol Davila nr 21 A in 2009, potrivit hotararii nr 43/2009, unde apare ca figurand teren gol (n.r. este posibil ca vechile constructii sa fi fost daramate).

Apare a doua ilegalitate: PUZ cuprinde din nou construirea unui imobil P+4. Dup ace are hartiile in mana de la Primaria Generala, Marius Locic se duce la primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie pentru a-I elibera autorizatia de constructie. Vanghelie se grabeste si, pe 13 octombrie 2009, ii elibereaza autorizatia, cu trei zile inainte de intrarea in vigoare a noii legi a urbanismului, prin care doar Primaria Generala avea dreptul sa emita autorizatii de constructii in zone de patrimoniu protejate.

Astfel, ca Locic primeste de la Vanghelie dreptul de a construi un imobil de patru etaje, desi legea urbanismului prevedea construirea de imobile cu maxim doua etaje. Potrivit surselor noastre, Locic s-a asociat in aceasta afacere cu avocatul Valeriu Stoica, acesta cumparand o parte din imobil. De asemenea, cota parte din aceasta cladire a obtinut cu fostul proprietar al acestui teren, Cristiana Carmen Salomie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.