Acasă Politic Bucureşti: Geoană crede că începe instabilitatea în USL

Bucureşti: Geoană crede că începe instabilitatea în USL

DISTRIBUIȚI

105492 – 13112011 – Dupa ce presedintele Comisiei de Arbitraj a PSD, Dan Sova, a declarat, duminica, ca forul pe care-l conduce va propune Comitetului National Executiv al partidului excluderea lui Mircea Geoană din partid, seful Senatului a tinut sa declare ca decizia a fost una previzibila, pentru ca toti cei in cauza – numindu-i aici pe Ponta si Sova – se autopronuntasera.

“Faptul ca si Sova si Ponta s-au antepronuntat cu privire la solutie si au vorbit cu gura plina e o forma de influentare a acestei decizii”, a spus el. „Eu sunt extrem de neplacut surprins de maniera aceasta stalinista de a se proceda”, a declarat Mircea Geoana, sustinand ca el a venit cu “cu buna credinta” la comisie, insa ca sedinta se desfasurase in lipsa sa. “Le-a fost frica sa aiba o intalnire cu mine, altfel nu pot sa-mi explic aceasta temere de a fi avut o conversatie cu mine”, a afirmat seful Senatului.

Dan Sova, presedintele Comisiei de Arbitraj a PSD, declarase anterior ca Mircea Geoana a fost invitat sa fie de fata cand s-a votat, insa acesta “nu ne-a remis niciun comunicat”.

“A fost o fortare si o impunere a unei decizii dinainte stabilite”, a explicat Geoana. In plus, a mai adaugat el, decizia comisiei e doar o recomandare. Totusi, Geoana a tinut sa remarce ca intelege pozitia unora dintre colegii din Comisia de Integritate. Cu toate acestea, el a vrut sa scoata in evidenta faptul ca nu e dusmanul acestui partid, ci un aliat. “Am incercat sa dezescaladez scandalul printr-o voce calma (…). N-am sa fiu eu cel care sa faca rau acestui partid, tonul meu va fi in continuare calm”, a promis el. Daca as intra in acest joc, escaladarea tonului ar face un rau imens”. “Acesta nu e PSD pe care il cunosc eu!”

Mircea Geoana a tinut sa adauge ca drumul sau este in continuare in partid, specificand ca in niciun caz nu este legat de PDL. “Trebuie gasita o solutie de a merge mai departe impreuna”, si-a exprimat el increderea, subliniind ca “acesta nu e PSD pe care il cunosc eu – niciodata nu s-au facut asemenea discutii in absenta”.  Geoana a tinut sa remarce ca excluderea sa risca sa produca efecte de domino in partid.
Dupa parerea sa, “instabilitatea la PSD se transforma in instabilitate la USL”, situatie care face bine doar actualei puteri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.