Acasă Politic Bucureşti: Încă un semnal al lui Traian Băsescu că Titus Corlăţean nu...

Bucureşti: Încă un semnal al lui Traian Băsescu că Titus Corlăţean nu e dorit preşedinte al Senatului

DISTRIBUIȚI

105598 – 16112011 – După ce în urmă cu câteva zile a spus că PSD face o mare prostie prin schimbarea lui Mircea Geaonă de la preşedinţia Senatului, Traian Băsescu a tras miercuri încă un semnal, la Radio România, prin care atenţionează că Titus Corlăţean nu este dorit a fi numărul doi în stat. „Unul dintre motivele pentru care Omar Hayssam nu poate fi extrădat este că Titus Corlăţean nu considera oportună semnarea acordului de extradare dintre România şi Siria”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, care a reamintit că Omar Hayssam se plimba în avionul unui fost „preşedinte al României”. „Din păcate, la Comisia de politica externă din Senat dl Corlăţean consideră că situaţia politică din Siria nu face fezabilă avizarea acestui acord”.

 

 Siria este în prezent teatrul unor revolte populare sângeroase îndreptate împotriva preşedintelui Bashar al-Assad. Traian Băsescu a susţinut, în acelaşi context, că Omar Hayssam circula în trecut „cu unul dintre preşedinţii României şi era pe listele de candidaturi ale unui partid aflat în opoziţie acum”, făcând referire la Ion Iliescu şi PSD.

„Pot să înţeleg în toate felurile explicaţia pe care o dă, dar nu pot să nu observ că, fiind interese extraordinar de mari ale celor care guvernau când dl. Omar Hayssam mergea cu avionul preşedintelui ţării, se pare că e un blocaj politic şi asta e mai grav decât corupţia dl. Apostu”, a continuat şeful statului. El a ţinut să precizeze că atât timp cât acest acord nu este ratificat nu putem continua să cerem Siriei să ni-l predea pe Hayssam care, din informaţiile noastre, este încă în puşcărie în Siria.

Traian Băsescu a reamintit că vizita pe care a efectuat-o în Siria s-a finalizat cu un acord de extrădare între România ş această ţară, care trebuie acum parafat de Parlament.

Omar Hayssam are cetăţenie româno-siriană iar legislaţia din această ţară nu prevede extradarea unui cetăţean sirian în lipsa unui acord bilateral. „Ca să faci o excepţie trebuie să existe un acord bilateral între state”.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.