Acasă Politic Bucureşti: Ponta – Geoană 1 – 0 la pauză

Bucureşti: Ponta – Geoană 1 – 0 la pauză

DISTRIBUIȚI
faza-zilei-tabela

faza-zilei-tabela105491 – 13112011 – Aşa cum era de aşteptat, membrii Comisiei de Integritate au votat, duminică, propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din cadrul Partidului Social Democrat (PSD), cu 43 de voturi pentru şi cinci împotrivă, fără să iasă din cuvântul preşedintelui Victor Ponta.

”Comisia a luat decizia de a propune Comitetului Executiv Național excluderea lui Mircea Geoană din cadrul partidului. Vom înainta propunerea noastră Comitetului Executiv, care, în calitate de organ executiv naţional, se va pronunța în această cauză”, a declarat Dan Șova, preşedintele Consiliului, cionsiderat la ora actuală principalul duşman politic al lui Geoană.

Decizia a fost votată în lipsa preşedinteluli Senatului, chemat la partid la ora 14.15 minute pentru a poarticipa la sedință. “Am ajuns la ora 14.10 şi, spre surprinderea mea, şedinţa condusă de revocatul Şova pentru care fusesem convocat se terminase”, a declarat duminică Mircea Geoană.

”Noi am trimis invitația în scris şi nu am primit nicio comunicare în care să ne spună dacă vine sau nu. Şedinţa a început la orele 13.00, nu la 14.00. El a venit la 14.10 şi i-am spus că nu am primit nicio comunicare din partea dânsului. A răspuns că a anunţat la televizor. La noi nu se lucrează aşa. Răspunsurile se anunţă în scris, nu la televizor”, a explicat Dan Şova.

Rezultatul votului din cadrul Comisiei de Arbitraj şi Integritate din PSD arată o scădere accentuată a influenţei lui Marian Vanghelie în cadrul partidului. Cele cinci voturi acordate rămânerii lui Geoană în partid arată că unul dintre reprezenanţii bucureşteni în Comisia de Integritate a trecut peste cuvântul fostului preşedinte al PSD Bucureşti, susţinător făţiş al lui Geoană.

La scurt timp după terminarea şedinței, reprezentanta PSD Bucureşti Sector 2, Mariana Negoiţă, a acuzat decizii “grosolane şi nestatutare”. Tocmai se votase excluderea lui Mircea Geoană din PSD. ”Tot ce sa întâmplat e o mascaradă pusă la punct de Ponta cu Şova, s-au încălcat prevederile statutului în modul cel mai grosolan, s-a propus excluderea lui Geoană din partid. Totul era foarte bine pregătit”, a acuzat Mariana Negoiţă, cea care l-a susținut şi pe Adrian Năstase, în 2006. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.