Acasă Politic Bucureşti: Ponta şi Antonescu mergeau în America prin intermediul unei firme de...

Bucureşti: Ponta şi Antonescu mergeau în America prin intermediul unei firme de lobby plătită de Hrebenciuc

DISTRIBUIȚI

105493 – 13112011 – Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că acţiunile îndreptate împotriva sa din interiorul partidului sunt premeditate şi complet nejustificate, mai ales dacă s-ar ţine cont de faptul că Senatul este singurul loc unde opoziţia a obținut mici, dar simbolice victorii împotriva actualei puteri, “În mod premeditat, nişte colegi au intoxicat conducerea partidului cu lucruri neadevărate despre mine”, a declarat duminică Mircea Geoană, în cadrul unei conferințe de presă susţinută înainte de decizia Comisiei de Integritate de a fi exclus din partid .

“În Senat este locul unde opoziţia a avut singurele succese, mici dar simbolice, împotriva puterii. Aici am introdus peste 31 de contestaţii şi interpelări adresate Curţii Constituţionale. Am blocat, personal, pentru o scurtă perioadă, Legea Educaţiei”, a precizat Mircea Geoană.

El a respins acuzaţiile că nu ar reprezenta interesele României. ”Dacă nu conduceam eu şedinţa de plen, cum ar fi putut veni regele Mihai în Parlament? La fel, am votat peste 90% după indicaţiile partidului”, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a mai declarat că în PSD s-au încercat canale laterale pentru organizarea unei vizite a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu în SUA, prin Viorel Hrebenciuc care căuta o firmă de lobby pentru acest lucru, şi care sa-l însoţească pe Sorin Oprescu. “Adevărul e că Sorin Oprescu avea perfectată o vizită in SUA (…) Din informaţiile mele, Ponta şi Antonescu au dorit să meargă în acea perioadă pentru a merge în acea tripletă. Nu am blocat vizita, nu am avut cunoştintă de acea intenţie, iar acuzatiile care transpar din declaratiile colegilor că as fi intervenit e absurdă, ridicolă, m-ar fi discreditat în faţa parteneirilor din SUA. S-a folosit un canal lateral care a deranjat, încercandu-se prin Viorel Hrebenciuc găsirea unei firme de lobby care să intermedieze vizita, în loc ca liderii să meargă pe uşa din faţă”, a precizat Geoană. –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.