Acasă Politic Chisinau: Marian Lupu si-a anuntat candidatura pentru Presedintia Republicii Moldova

Chisinau: Marian Lupu si-a anuntat candidatura pentru Presedintia Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

105671 – 18112011 – Presedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, a anuntat ca se inscrie in cursa pentru alegerile prezidentialesi va candida din partea AIE.

„Eu am sa merg in alegeri ca sa spulber toate discutiile. Trebuie sa testam aceasta Alianta, daca se tine de cuvant sau nu. Am sa solicit sa fiu inregistrat in calitate de candidat la functia de presedinte pentru urmatoarele alegeri si pentru a curma discutiile contradictorii”, a declarat Marian Lupu.

Liderul PD a precizat ca trebuie sa stabileasca o data noua pentru alegerile prezidentiale si nu e cazul sa se discute de alegeri anticipate.

„Noi trebuie sa stabilim o noua data pentru alegerile ordinare. Eu voi merge in ele ca un candidat care este sustinut de 59 de deputati. Daca ele pica, tine de competenta mea si a colegilor sa gasim alte doua voturi, pentru ca mai avem alegerile prezidentiale repetate. Pentru a doua tentativa, am putea veni cu un alt candidat. Asa ca afirmatia dlui Filat este una falsa”, a spus Lupu.

Luni a expirat termenul rezervat pentru inregistrarea candidatilor la functia de sef al Republicii Moldova, insa, nu a fost depus niciun dosar la Comisia Parlamentara speciala care trebuia sa pregateasca scutinul din 18 noiembrie.

Partidul Comunistilor propune desfasurarea alegerilor repetate pentru functia de presedinte, pe 15 decembrie.

Pe de alta parte, deputatii din Alianta pentru Integrare Europeana considera ca Parlamentul ar urma sa stabileasca o alta data pentru alegerea presedintelui si, daca va esua si in acest caz, ulterior sa numeasca alegeri repetate.

Alegerile repetate pentru desemnarea presedintelui reprezinta ultima tentativa de a fi ales seful statului, care, in caz de esec conduc la dizolvarea parlamentului si organizarea alegerilor anticipate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.