Acasă Politic Chisinau: Voronin anunta declansarea protestelor nationale

Chisinau: Voronin anunta declansarea protestelor nationale

DISTRIBUIȚI

105572 – 15112011 – Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a anuntat marti că începând de azi, AIE nu mai are nici dreptul moral, nici juridic de a se afla la guvernare.

„De azi începem procedura de declanşare a protestelor la nivel naţional. Cerinţa noastră este demisia regimului. PCRM este gata să preia puterea, ştim cum să asigurăm stabilitatea, să oprim criminalitatea şi să scăpăm de datorii”, a spus Voronin, citat de Unimedia.

„Tot ce vedem acum nu este decât intrigă şi nu politică. AIE şi trădătorii au avut 62 de voturi, dar ei nici măcar nu au înaintat o candidatură la funcţia de preşedinte. Pentru PCRM evenimentele de ieri reprezentau un tablou previzibil. Sursa crizei nu constă în faptul că nu se alege preşedintele. Totul este invers. Preşedintele nu este ales din cauza aflării la guvernare a forţelor crizei, reprezentanţii haosului. Este evident că atâta timp cât la guvernare se va afla această alianţă, preşedintele nu va fi ales, nu va fi niciun fel de stabilitate”, a mai spus fostul preşedinte al Republicii Moldova.

În cadrul intervenţiei sale, Voronin a spus că partidele liberale nu sunt capabile să ajungă la un compromis. „Ne-am convins după 7 aprilie că partidele liberale nu sunt capabile să ajungă la un compromis. PCRM declară că AIE, începând cu ziua de astăzi, juridic, dar şi moral, sunt de facto doar un grup de uzurpatori. Trebuie să-şi prezinte demisia, ori să răspundă în faţa legii. Fac doar jocuri murdare. Trebuie să-şi dea demisia. Aceasta e poziţia noastră. Vom organiza proteste”, a conchis acesta.

Luni, 14 noiembrie, a fost termenul limită până când au putut fi înregistraţi candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ţării. AIE, grupul Dodon şi PCRM nu au ajuns la un compromis pe marginea alegerii preşedintelui ţării. Niciun candidat nu a fost înregistrat. Dacă nu reuşeşte alegerea preşedintelui din două încercări, în Moldova vor fi organizate noi alegeri parlamentare anticipate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.