Acasă Politic Cluj-Napoca: Ponta: Nu putem vorbi de o justitie eficienta cata vreme durata...

Cluj-Napoca: Ponta: Nu putem vorbi de o justitie eficienta cata vreme durata procesului uneori depaseste durata de viata a partilor din proces”

DISTRIBUIȚI

105945 – 30112011 – Fără un sistem de justiţie corect şi eficient, România nu poate să meargă într-o direcţie bună, iar USL trebuie să dea răspunsuri şi să ia decizii legate de lucrurile care nu funcţionează în justiţie, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, preşedintele PSD, Victor Ponta. „Există un domeniu, al justiţie, în care USL trebuie să dea răspunsuri, ce trebuie să facem în continuare, ce decizii importate vom lua de schimbare a unor lucruri care nu funcţionează. Nu poate funcţiona bine o societate, fără o justiţie care funcţionează bine. Fără un sistem de justiţie corect şi eficient, România nu are cum să meargă într-o direcţie bună. Trebuie să ne hotărâm cui ne adresăm. E pasionant să vorbeşti despre corupţie, dar justiţia nu este numai despre corupţie.

Sunt milioane de români şi sute de mii de firme care au procese civile, comerciale, penale, asta este justiţia. Sunt convins că preocuparea trebuie să fie către toate procesele, cum facem ca accesul la justiţie al fiecărui român să fie garantat, pentru că acum nu este”, a spus Victor Ponta în cadrul unei dezbateri organizată de USL.

„Nu înţeleg cum păstrăm sistemul de justiţie în care majoritatea proceselor ajung la ICCJ. Cum să meargă cetăţenii din Cluj sau Sălaj la Bucureşti, la ICCJ? Nu putem vorbi de o justiţie eficientă câtă vreme durata procesului uneori depăşeşte durata de viaţă a părţilor din proces. E mai uşor să vorbim de lupta împotriva corupţiei şi ne facem că uităm de milioane de români care au procese şi care nu se termină. Dacă reuşim să găsim soluţii practice, concrete, atunci facem ceva bun pentru justiţie”, a afirmat Ponta. Propunerile din cadrul dezbaterii vor fi colectate pentru a sta la baza elaborării strategiei USL pentru justiţie. La dezbaterea despre strategia USL privind o justiţie independentă participă lideri USL, parlamentari, aleşi locali şi judeţeni ai celor trei partide componente, PSD, PNL şi PC, reprezentanţi ai mediului academic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.