Acasă Politic Cluj-Napoca: Radu Bica ramane in arest

Cluj-Napoca: Radu Bica ramane in arest

DISTRIBUIȚI

105898 – 28112011 – Magistraţii Tribunalului Cluj au decis luni ca fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, va rămâne în arest.

Bica a fost arestat preventiv din 1 noiembrie. El a fost  trimis în judecată la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţiile în care este arestat preventiv  de circa o lună. Legea prevede că înainte de începerea procesului, dacă inculpatul este arestat preventiv, magistraţii trebuie să verifice, din oficiu, legalitatea acestei măsuri.

Radu Bica a fost reţinut, în 31 octombrie, de procurorii DNA, în urma unui flagrant delict, şi apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită. Ulterior, el a făcut recurs la decizia arestării preventive, iar, în 11 noiembrie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins contestaţia acuzatului.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011 Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.