Acasă Politic Constanta: Referendum la Constanta privind reorganizarea administrativ-teritoriala

Constanta: Referendum la Constanta privind reorganizarea administrativ-teritoriala

DISTRIBUIȚI

105348 – 06112011 – Primul referendum din tara cu privire la reorganizarea administrativ teritoriala se desfasoara, duminica, in judetul Constanta, iar pentru ca referendumul sa fie valid trebuie sa mearga la urne 50%+1 dintre cele peste 630.000 de persoane cu drept de vot.

Laurentiu Marin, membru al Biroului Electoral Judetean (BEJ), a declarat, sambata, ca au fost tiparite aproape 700.000 de buletine de vot, ele fiind distribuite la sectiile de votare, potrivit Agerpres. Numarul total al sectiilor de votare infiintate in intreg judetul este de 515.

Potrivit reprezentantului BEJ, distribuirea buletinelor de vot s-a desfasurat fara probleme, cu toate ca mai multi presedinti de sectii de votare au fost indemnati, prin SMS-uri primite de la numere de telefon necunoscute, sa nu ridice buletinele si sa nu participe la referendum pentru ca va fi fraudat.

„BEJ a sesizat Politia cu privire la SMS-urile primite de presedintii de sectii de votare”, a precizat Marin.

Consiliul Judetean Constanta organizeaza referendum pe 6 noiembrie pentru ca locuitorii sa decida asupra oportunitatii desfiintarii sau mentinerii judetului Constanta.

Referendumul se desfasoara in urma aprobarii, in iunie, de catre consilierii PSD si PNL, care sunt majoritari ca numar in Consiliul Judetean, a unui proiect de hotarare in acest sens, respectiva sedinta a Consiliului Judetean fiind boicotata de consilierii judeteni PDL. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.