Acasă Politic Dan Voiculescu: “Romania se va reabilita doar după ce vor fi finalizate...

Dan Voiculescu: “Romania se va reabilita doar după ce vor fi finalizate cel putin 1.000 de procese de coruptie la nivel inalt”

DISTRIBUIȚI

105486 – 13112011 – Senatorul Dan Voiculescu susţine pe blogul personal că instituţiile statului român îşi vor recaştiga credibilitatea doar dacă, după campania electorală şi următoarele alegeri, “justiţia, eliberată de orice control politic, va declanşa o amplă campanie penală” pentru a sancţiona actele de corupţie.

Traian Băsescu a marcat profund societatea românească. Sub presiunea unui regim politic corupt, agresiv şi instabil, românii şi-au pierdut reperele, tihna şi echilibrul. Mereu în defensivă, încercând epuizant să reziste, să supravieţuiască răului fiecărei zile, şi-au rătăcit încrederea în propriile forţe, au uitat să zâmbească şi nu mai ştiu să spere. Împovăraţi şi resemnaţi, sunt victimele tăcute ale unei agresiuni constante. Iar resemnarea este justificată. Aşteptările le-au fost sistematic înşelate şi au plătit cu ani de chin orice moment de entuziasm. Românii sunt paţiţi. Aproape nimeni nu mai îndrăzneşte să spere pentru că aproape toţi si-au primit constant porţia de dezamăgire. În haosul politic şi economic fără sfârşit, îşi caută rezolvări individuale, convinşi că statul este principalul lor adversar. Românii nu mai cred în Parlament, Guvern, Preşedinţie sau Justiţie. Criza de încredere în instituţiile statului, acutizată de corupţia şi impostura regimului Băsescu, este cel mai mare obstacol în calea progresului României. Sunt mii de cazuri precum cel al primarului PDL de la Cluj, reţinut pentru mita de 100.000 de euro, dar majoritatea scapă nepedepsite. USL va caştiga alegerile din 2012, dar nu va fi suficient. Pentru că instituţiile statului român să-şi recaştige credibilitatea, după campania electorală şi alegeri, va fi necesar ca justiţia, eliberată de orice control politic, să poată declanşa o amplă campanie penală. Toţi cei care astăzi, începând cu Traian Băsescu, se ascund sub protecţia imunităţii sau a propriului partid, trebuie să răspundă în justiţie pentru faptele comise. România se va reabilita cu adevărat pe plan intern şi extern, doar după ce se vor finaliza cel puţin 1.000 de procese penale pentru corupţie la nivel înalt”, scrie Dan Voiculescu pe blog. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.