Acasă Politic Doua autoturisme si o semiremorcă furate din state UE, descoperite la frontiera...

Doua autoturisme si o semiremorcă furate din state UE, descoperite la frontiera romana

DISTRIBUIȚI

105528 – 14112011 – În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră români au depistat două autoturisme Audi Q7 şi o semiremorcă Schmitz, declarate ca fiind furate din Rusia, Franţa şi Slovenia.

În data de 13 noiembrie 2011, în jurul orelor 8.30, s-a prezentat la PTF Zimnicea, judeţul Teleorman, pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul un bulgar în vârstă de 36 ani la volanul unui autoturism marca AUDI Q 7 înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoţit de fratele său, care era administratorul firmei din Sofia căreia aparţinea autoturismul. La controlul de frontieră şi în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat din luna iunie 2010, din Rusia.

În data de 14 noiembrie a. c., în jurul orelor 3.00, la PTF Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice un sârb, în vârstă de 36 ani, care conducea un autoturism marca Audi Q7, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de Serbia. La control, poliţişrii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Franţa din septembrie 2009. Conducătorul auto a declarat că a cumpărat maşina de la o firmă din Serbia contra sumei de 24.600 euro şi nu ştia că aceasta este furată.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tăinuire la săvârşirea infracţiunii de furt”, iar a utoturismele au fost indisponibilizate la sediul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Pe 13 noiembrie a. c., în jurul orelor 18.00, la PTF Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un sloven, în vârstă de 50 ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes Benz şi semiremorcă marca Schmitz, ambele vehicule fiind înmatriculate în Slovenia. Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că semiremorca este un bun căutat de autorităţile slovene pentru confiscare. Mai mult, la verificarea asigurării internaţionale tip carte verde pentru autovehiculul Mercedes Benz, poliţiştii de frontieră au observat că documentul nu este autentic, prezentând mai multe modificări. Conducătorul auto a declarat că urma să conducă ansamblul de vehicule din Slovenia până în Ucraina, pentru societatea la care este angajat. Slovenului I-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt şi uz de fals. Totodată, semiremorca a fost indisponibilizată la sediul SPF Halmeu până la finalizarea cercetărilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.