Acasă Politic Kiev: Iulia Timosenko, in stare grava

Kiev: Iulia Timosenko, in stare grava

DISTRIBUIȚI

105532 – 14112011 – Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, aflata de peste 100 de zile intr-o inchisoare din Kiev, dupa ce a fost condamnata pentru abuz de putere, este intr-o stare de sanatate din ce in ce mai grava, a anuntat avocatul acesteia.

Serghei Vlasenko, avocatul fostului premier ucrainean, a declarat, luni, ca Timosenko nu poate sa se ridice singura din pat, ca are dureri puternice la nivelul coloanei vertebrale si nu se poate deplasa fara ajutor.

Avocatul ei a mai spus ca intentioneaza sa solicite instantei transferul fostului premier pentru diagnostic si tratament intr-un spital din Kiev.

Potrivit RIA Novosti, apelurile internationale pentru eliberarea Iuliei Timosenko s-au intetit, in ultimul timp. Uniunea Europeana a anuntat ca refuza sa semneze acordul de asociere cu Ucraina, la summit-ul de la Kiev programat pentru luna decembrie, daca fostul premier nu este eliberat.

Iulia Timosenko se afla in prezent intr-un penitenciar din Kiev, in asteptarea judecarii apelului impotriva condamnarii sale la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in semnarea contractelor gaziere cu Rusia in ianuarie 2009. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.