Acasă Politic Oradea: Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale...

Oradea: Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale „Search and Rescue 2011”

DISTRIBUIȚI

105474 – 11112011 – În perioada 9 – 12 noiembrie a. c., în localitatea Băile Felix din judeţul Bihor, se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale „Search and Rescue 2011”.

Manifestările sunt organizate de Asociaţia SARTISS (Serviciul pentru Asistenţă în Situaţii Speciale), în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor şi Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România.

La această conferinţă participă peste 600 de specialişti ai managementului situaţiilor de urgenţă, medici specializaţi în urgenţe şi salvatori montani. Temele abordate în cadrul acestei activităţi se referă la mecanismele de coordonare şi integrare a acţiunilor serviciilor de urgenţă la nivel naţional şi internaţional, concepul CBRN – tendinţe moderne în gestionarea situaţiilor de urgenţă, sisteme de training şi formare profesională pentru serviciile de urgenţă, sisteme informatice de management al situaţiilor de urgenţă, aspecte moderne în medicina de urgenţă, managementul situaţiilor speciale în departamentul de urgenţă, precum şi salvarea în mediul montan şi speleal.

Vineri a avut loc o masă rotundă cu tema “„Sistemul de urgenţă integrat – experienţa României”, moderată de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, la care au fost invitaţi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), colonel Marcel-Sorin Lucaciu, directorul Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), general locotenent Marcel Opriş, precum şi comandorul Romeo Lupu, de la Inspectoratul General de Aviaţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.