Acasă Politic Oradea: Fiul ministrului Sanatatii renunta la postul de manager al Spitalului Judetean...

Oradea: Fiul ministrului Sanatatii renunta la postul de manager al Spitalului Judetean din Oradea

DISTRIBUIȚI

105468 – 11112011 – Ritli Ladislau Csongor, fiul actualului ministru al Sănătăţii, s-a decis să renunţe la postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut autorităţilor locale informaţii cu privire la modul în care a avut loc concursul pentru această funcţie. El a fost declarat câştigător al concursului în condiţiile în care a fost singurul candidat.

Fiul ministrului Sănătăţii Ritli Ladislau a anunţat că renunţă la post într-o scrisoare înregistrată la Primăria Oradea, de unde a fost expediată Spitalului Judeţean în cursul acestei dimineţi, potrivit Realitatea Tv.

„Consider că activitatea ministerială a tatălui meu şi măsurile de reformă propuse pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar repezintă o prioritate faţă de eventuala mea numire în funcţia de manager la Spitalul Judeţean”, afirmă Ritli Csongor Ladislau în scrisoare.

ANI verifică de câteva zile dacă ministrul Sănătăţii a numit personal un angajat al instituţiei în comisia care a organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean Oradea, câştigat de fiul său, ministrul fiind suspectat de conflict de interese. Din comisie a făcut parte şi un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Adrian Cocoş, care deţine în prezent funţia de şef al Direcţiei de Resurse Umane din Ministerul Sănătăţii.

La concursul programat între 24 şi 28 octombrie şi-au depus candidaturile managerul interimar Gavril Grebenişan şi Ritli Ladislau Csongor, fost manager al Spitalului de Recuperare din Băile Felix între anii 2007-2009. Pentru că Grebenişan şi-a retras candidatura cu două ore înaintea începerii primei probe, comisia de concurs a decis ca toate cele trei probe să fie susţinute de Ritli jr. în aceeaşi zi, declarându-l câştigător după patru ore, fără a mai lăsa un interval de timp în care rezultatul să poată fi contestat.

Comisia de concurs a fost condusă de viceprimarul din Oradea, Gheorghe Carp, fost subaltern şi apoi fost şef al actualului ministru al Sănătăţii la Spitalul Municipal Oradea, iar ceilalţi doi membri au fost Adrian Cocoş, şeful Direcţiei Resurse Umane din Ministerul Sănătăţii (care însă a reprezentat Direcţia de Sănătate Publică Bihor) şi conferenţiarul Ciprian Brisc (reprezentând Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea).

Instalarea lui Ritli jr. în funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Oradea, ca urmare a câştigării concursului din 24 octombrie, era prevăzută pentru data de 1 noiembrie, însă primarul municipiului, Ilie Bolojan, a decis să amâne revocarea din funcţie a interimarului Gavril Grebenişan, precum şi numirea lui Ritli jr., pe motiv că managerul interimar are de finalizat mai multe proiecte pe care tot el le-a început. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.