Acasă Politic Otopeni: “Accident” pe Aeroportul Henri Coanda

Otopeni: “Accident” pe Aeroportul Henri Coanda

DISTRIBUIȚI

105295 – 03112011 – La Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-a desfăşurat joi un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Codrii Vlăsiei” al judeţului Ilfov. Scenariul exerciţiului a constat în simularea, în timpul manevrelor de decolare ale unei aeronave, a unei explozii la un cauciuc la trenul principal de aterizare dreapta. Aeronava virează violent spre partea dreaptă, iar trenul cedează, ducând la fisurarea aripii drepte, scurgerea combustibilului şi apariţia unui incendiu în zona centrală a fuzelajului şi a aripii drepte. La bordul aeronavei sunt 55 de pasageri, împreună cu cinci membri ai echipajului, zece tone de combustibil şi un colet cu o sursă radioactivă închisă.

 

 În urma accidentului, trei persoane au decedat şi alte 27 au fost rănite, şapte dintre acestea fiind în stare critică. Alte şase persoane sunt încarcerate, iar coletul din cala aeronavei s-a deteriorat.

La exerciţiu au participat, pe lângă organizatori, forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al municipiului Bucureşti, Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, inspectoratelor de poliţie şi jandarmi din judeţul Ilfov, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Serviciului Poliţie Transporturi Aeriene, Centrului de Supraveghere şi Controlului Trecerii Frontierei AICHB, S.R.I., Romatsa DSNAB, Companiei Tarom, Globe Ground Romania SRL, Menzies Aviation Romania şi Baza 90 Transport Aerian (rezervă).

Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit, evacuarea pasagerilor şi a personalului navigant, descarcerarea şi acordarea primului ajutor medical de urgenţă, precum şi pentru transportul victimelor la spital. O altă misiune a constat în verificarea nivelului de radiaţii al coletului, ridicarea şi transportarea acestuia în vederea depozitării în condiţii de siguranţă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.