Acasă Politic Rusia ameninţă!

Rusia ameninţă!

DISTRIBUIȚI

105787 – 23112011Presedintele Dmitri Medvedev atenţionează că Rusia îşi va îndrepta rachetele către bazele din Europa unde SUA îşi instalează elemente ale scutului antirachetă dacă Washington-ul nu va raspunde îngrijorărilor ruse privind planurile de apărare antirachetă. Una din ţintele Rusiei ar fi, în acest caz, baza aeriană de la Deveselu, unde SUA vor amplasa rachete interceptoare. Medvedev, citat de ABC, mai spune că Rusia îşi va desfăşura rachetele în regiunea Kaliningrad dar şi în alte părţi dacă în convorbirile cu reprezentanţii NATO nu se ajunge la o înţelegere cu privire la scutul antirachetă.

Medvedev a mai adaugat, într-o intervenţie televizată, miercuri, că Moscova ar putea alege să se retraga din noul tratat Start de dezarmare nucleară şi să pună punct altor discuţii pe marginea dezarmării dacă SUA continua să-şi implementeze planul de a desfăşura scutul antirachetă în Europa.

Rusia consideră că scutul american reprezintă o ameninţare la adresa forţelor sale nucleare, în pofida asigurărilor date de americani că acesta este îndreptat împotriva eventualelor atacuri din partea Iranului.

SUA au decis, în 2011, să staţioneze rachete interceptoare la baza aeriană Deveselu din România, aproape de graniţa cu Bulgaria, şi un radar în Turcia, în cadrul proiectului scutului antirachetă.

Cu o zi înainte de declaraţiile lui Medvedev, un alt oficial rus avertiza că Rusia va desfăşura, cel mai probabil, rachete Iskander cu rază scurtă de acţiune in Europa daca nu va ajunge la o înţelegere cu NATO cu privire la sistemul de apărare antirachetă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.