Acasă Politic SOV si Liviu Luca, retinuti de procurori

SOV si Liviu Luca, retinuti de procurori

DISTRIBUIȚI

105382 – 07112011 – Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu și liderul sindical Liviu Luca au fost reținuți de procurori sub acuzația de delapidare (în dauna PETROM SERVICE S.A.) şi spălare de bani.       Anchetatorii susțin că PETROM SERVICE a fost prejudiciată cu peste 83.000.000 de euro, afectând pe cei 72.000 membri acționari minoritari, membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care nu au mai încasat dividendele, în paralel cu prejudicierea cu 98 de milioane de euro a bugetului de stat.”Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale

 

 şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau al unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro)”, se arată în comunicatul Parchetului General. 

Surse din interiorul anchetei susțin că în acest dosar este citat ca martor și președintele Senatului, Mircea Geoană. Potrivit surselor citate, în acest caz procurorii au beneficiat de suportul informativ al Serviciului Român de Informații.

 – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.