Acasă Politic Suedia: Acord de cooperare intre Romania si International IDEA pentru promovarea democratiei...

Suedia: Acord de cooperare intre Romania si International IDEA pentru promovarea democratiei in lume

DISTRIBUIȚI

105863 – 25112011 – Ambasadorul României în Suedia, Răduţa Matache şi secretarul general al Institutului Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală (International IDEA), Vidar Helgesen, au semnat un acord de cooperare între Ministerul Afacerilor Externe al României şi International IDEA.

Acordul stabileşte termenii generali şi condiţiile cooperării dintre International IDEA şi Ministerul Afacerilor Externe al României în promovarea şi consolidarea democraţiei, cu accent pe o cooperare iniţială în regiunea Asiei de Vest şi a Africii de Nord, în special în activităţi privind evaluarea proceselor electorale din regiune. Părţile semnatare exprimă, de asemenea, în acord, intenţia lor de a avea în vedere şi alte cooperări viitoare, în alte regiuni şi ţări, în funcţie de necesităţi.

„Semnarea acordului reprezintă o expresie a angajamentului României de a contribui la promovarea şi sprijinirea consolidării democraţiei în lume, prin fondurile alocate de România pentru asistenţa oficială pentru dezvoltare şi prin continuarea cooperării aprofundate cu International IDEA”, a declarat ambasadorul României în Suedia.

International IDEA este o organizaţie internaţională interguvernamentală, cu sediul la Stockholm, care urmăreşte consolidarea procesului democratic în plan global. Organizaţia funcţionează pe baza sprijinului politic şi a contribuţiilor financiare ale statelor membre. Proiectele desfăşurate de International IDEA au ca obiective reforma instituţională pentru consolidarea democraţiei, creşterea calităţii procesului electoral şi a funcţionării partidelor politice, combaterea excluderii de la procesul democratic, creşterea capacităţii de gestionare a conflictelor în cadrul unui sistem democratic.  Aria de cuprindere a activităţilor International IDEA este globală, organizaţia fiind prezentă în Africa, America, lumea arabă şi regiunea Asia-Pacific. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.