Acasă Politic Targoviste: Politist prins luand mita de 1.500 lei

Targoviste: Politist prins luand mita de 1.500 lei

DISTRIBUIȚI

105650 – 18112011 – Un agent de poliţie din cadrul IPJ Dâmboviţa – Secţia 5 Poliţie Rurală Voineşti a fost reţinut pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită, după ce a pretins suma de 3.000 lei în schimbul promisiunii că va rezolva favorabil dosarul şi nu se va ajunge la o suspendare a permisului de conducere. Din această sumă, denunţătorul i-a dat iniţial 500 lei şi la interval de o săptămână alţi 300 lei oferiţi chiar în incinta postului de poliţie Voineşti. Astfel, la data de 9 noiembrie 2011, la sediul Biroului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, un cetăţean a formulat un denunţ împotriva agentului de poliţie referitor la săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită. Pe numele denunţătorul a fost întocmit un dosar penal urmare a unui eveniment rutier.

 

Ulterior, agentul de poliţie i-a pretins denunţătorului 3.000 lei în schimbul promisiunii că va rezolva favorabil dosarul şi nu se va ajunge la suspendarea permisului de conducere, sumă din care poliţistul a primit iniţial o tranşă de 800 lei. Denunţătorul a comunicat poliţistului că nu are alţi bani până la acoperirea integrală a sumei pretinse, acesta solicitându-i în total 2.500 lei, urmând ca „în termen de o săptămână”, aşa cum i-a precizat poliţistul, să-i aducă şi restul de bani.

Pe 16 noiembrie a. c., echipa alcătuită din procuror şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie a organizat flagrantul, agentul de poliţie fiind prins în timp ce primea suma de 1.500 lei.

În timpul acţiunii de prindere în flagrant, poliţistul a încercat să se sustragă, prin fugă de la faţa locului cu autoturismul personal, nesupunându-se somaţiilor legale ale ofiţerilor DGA. În urma unor manevre defectuoase, agentul de poliţie a intrat cu autoturismul într-un şanţ, fiind imediat imobilizat. Totodată, a fost surprins în timp ce încerca să arunce suma de bani. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.