Acasă Politic Bacau: Proxeneti retinuti de procurorii de la Crima Organizata

Bacau: Proxeneti retinuti de procurorii de la Crima Organizata

DISTRIBUIȚI

106535 – 22122011 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacău au destructurat un grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori şi proxenetism.

        Potrivit procurorilor, inculpatul Dan Constantin Damaschin, în vârstă de 55 de ani, lider al grupării, împreună cu Eugen Mihai Mereuţă, de 40 de ani, şi Claudiu Ciucă, de 35 de ani, au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe femei, unele minore, în scopul exploatării  sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei. Activitatea infracţională se desfăşura în imobile situate în zone ultracentrale din Capitală, închiriate de către inculpaţi, unde victimele erau obligate să se prostitueze. Victimele erau racolate cu predilecţie, din familii cu posibilităţi financiare reduse şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune. Pentru a menţine controlul asupra victimelor, Damaschin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi  pretindea că are calitatea  de  preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa.

        La sediul DIICOT au fost aduse în vederea audierii zece persoane.

        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de SRI şi DOS. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.