Acasă Politic Botosani: Grupare de contrabanda cu tigari anihilata la Botosani

Botosani: Grupare de contrabanda cu tigari anihilata la Botosani

DISTRIBUIȚI

106156 – 08122011 – Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., cu sprijinul tehnic operativ al D.G.I.P.I., au efectuat mai multe percheziţii în diferite locaţii de pe raza localităţilor Botoşani, Ştefăneşti, Bădiuţi, Bobuleşti şi Româneşti – judeţul Botoşani, pentru anihilarea unui grup infracţional care se ocupa cu contrabanda de ţigări.

Gruparea sus menţionată era formată din peste 20 de persoane, cetăţeni moldoveni şi români, rolul cetăţenilor moldoveni fiind de a introduce în ţară, prin sustragerea de la controlul vamal, peste râul Prut, a unor însemnate cantităţi de ţigări, iar cel al cetăţenilor români de a prelua, transporta, depozita şi valorifica aceste bunuri în pieţele de pe raza judeţului Botoşani.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în perioada septembrie-decembrie 2011, gruparea infracţională a introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, peste 100.000 pachete de ţigări de provenienţă moldovenească şi ucraineană mărcile Plugarul, Monte Carlo, Winston, Viceroy Kiss şi altele.

În seara de 7 decembrie 2011, în urma efectuării unei activităţi de supraveghere, au fost observaţi o parte din membrii grupării transportând dinspre malul râului Prut mai multe colete voluminoase, moment în care s-a procedat la prinderea şi legitimarea acestora, ocazie cu care a fost identificată şi cantitatea de 7500 pachete de ţigări marca Plugarul.

Pentru definitivarea cercetărilor, pe 7 si 8 decembrie au fost efectuate 30 de percheziţii domiciliare în mai multe imobile aparţinând membrilor grupării, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate 3.000 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, 60 telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani în lei, unităţi PC şi diferite înscrisuri.

De asemenea, au fost puse în executare 18 mandate de aducere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.