Acasă Politic Bruxelles: Consultare publica privind crearea unui Act European al Accesabilitatii

Bruxelles: Consultare publica privind crearea unui Act European al Accesabilitatii

DISTRIBUIȚI

106326 – 14122011 – Comisia Europeană a lansat o consultare publică, care va sta la baza unei viitoare propuneri pentru crearea unui Act European al Accesibilităţii. Consultarea are ca scop strângerea unui număr cât mai mare de opinii venite din partea întreprinderilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi din partea publicului larg, până pe 29 februarie 2012.

Consultarea publică lansată de Comisie presupune pregătirea unor propuneri pentru crearea unui Act European al Accesibilităţii. Această iniţiativă a fost anunţată în luna decembrie, în timpul unei întâlniri a reprezentanţilor de vârf ai instituţiilor Uniunii Europene cu Forumul European al Dizabilităţii şi urmăreşte să asigure persoanelor cu dizabilităţi acces egal, la mediul fizic, la transport, precum şi la serviciile de informare şi de comunicare. De asemenea, iniţiativa vizează, şi persoanele cu mobilitate limitată, cum ar fi vârstnicii.

Potrivit Comisiei, consultarea este pe deplin accesibilă, având menirea să strângă opinii ale întreprinderilor, ale persoanelor cu dizabilităţi şi ale publicului larg. Una din şase persoane din Uniunea Europeană – aproximativ 80 de milioane – are o dizabilitate care variază de la un grad uşor până la unul sever. Peste o treime dintre cei cu vârsta de peste 75 de ani se confruntă cu dizabilităţi care le creează limite în societate. Aceste cifre vor creşte pe măsură ce populaţia Uniunii Europene devine progresiv mai bătrână.

Anul trecut, Comisia Europeană a lansat Strategia Europeană privind Dizabilitatea 2010-2020, care are drept scop crearea până în anul 2020, a unei Europe fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi. Planul reliefează modul în care Uniunea Europeană şi guvernele naţionale pot sprijini persoanele cu dizabilităţi, astfel încât acestea să se poată bucura de drepturile pe care le au. În cadrul Strategiei, accesibilitatea reprezintă o acţiune-cheie. Cu ajutorul standardizării şi a legilor privind achiziţiile publice, bunurile şi serviciile pot fi accesibile persoanelor cu dizabilităţi, promovându-se, în acelaşi timp, o piaţă europeană pentru mecanisme de asistare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.