Acasă Politic Bruxelles: Cosuri cu legume olandeze pentru europarlamentarii romani

Bruxelles: Cosuri cu legume olandeze pentru europarlamentarii romani

DISTRIBUIȚI

106267 – 13122011 – Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marti, colegilor sai romani din cadrul PE cate un cos cu legume olandeze, ca raspuns la o remarca a presedintelui roman Traian Basescu in legatura cu zarzavaturile importate din aceasta tara, relateaza Radio Netherlands, potrivit Euractiv.ro. „Nu este nimic in neregula cu legumele noastre, iar Romania nu poate sa blocheze pur si simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic”, a declarat De Lange.

Presedintele Traian Basescu a facut cumparaturi, sambata seara, intr-un supermarket din Bucuresti, declarand la plecare ca a incercat sa evite sa cumpere zarzavaturi olandeze si adaugand: „Cred ca este bine sa nu cumparam zarzavaturi olandeze”.

Apelul presedintelui roman pare provocat de opozitia Olandei fata de intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca pozitia Olandei in legatura cu intrarea Romaniei in Schengen este un abuz, mentionand ca nu tara noastra a legalizat prostitutia si consumul de droguri din neputinta.

Eurodeputatii olandezi intentioneaza sa sesizeze Comisia Europeana in privinta comportamentului presedintelui roman.

Parlamentarul crestin-democrat Henk Jan Ormel a declarat ca Romania va fi sfatuita sa se concentreze pe combaterea coruptiei pe plan intern, in loc sa boicoteze legumele olandeze.

El intentioneaza sa ii ceara ministrului olandez de Interne, Uri Rosenthal, o reactie in Parlament, marti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.