Acasă Politic Bruxelles: Greva in Belgia din cauza reformei sistemului de pensii

Bruxelles: Greva in Belgia din cauza reformei sistemului de pensii

DISTRIBUIȚI

106452 – 20122011 – Sindicatele belgiene au anuntat ca serviciile publice din Belgia vor fi, joi, în grevă, în semn de protest faţă de legea reformei sistemului de pensii, care va fi înaintată, în aceeaşi zi, Parlamentului de noul guvern de la Bruxelles, potrivit AFP. Iniţial doar Societatea naţională de transporturi feroviare (SNCB) a anunţat că va demara greva începând de miercuri, dar, potrivit ultimelor informaţii, acţiunea se va extinde joi la transportul în comun, serviciile poştale, pompieri şi administraţie.

Noul guvern belgian consideră că legea este necesară pentru a face faţă îmbătrânirii populaţiei şi pentru asanarea finanţelor publice. Vârsta legală de pensionare va rămâne 65 de ani, în schimb va fi modificată vârsta care permite pensionarea anticipată.

În prezent cei care au o vechime în muncă de 35 de ani se pot pensiona la vârsta de 60 de ani. Potrivit noii legi, începând din anul 2013, nu se va putea ieşi la pensie înaintea împlinirii vârstei de 62 de ani şi atunci numai dacă solicitantul are o vechime în muncă de cel puţin 42 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.