Acasă Politic Bucuresti: 13 primării înscrise în competiţia pentru cea mai verde „capitală” a...

Bucuresti: 13 primării înscrise în competiţia pentru cea mai verde „capitală” a ţării

DISTRIBUIȚI

106322 – 14122011 – Competiţia celor mai verzi oraşe din România, campania Capitala Verde a României, a ajuns aproape de final, pe 20 decembrie fiind data limită până la care mai pot fi acceptate înscrieri.

Ediţia de anul acesta a adus noutăţi în ceea ce priveşte modalităţile de înscriere, aceasta fiind deschisă tuturor primăriilor de oraşe, nu doar capitalelor reşedinţă de judeţ. Mai mult decât atât, introducând un formular de înscriere similar competiţiei la nivel european (Capitala Verde a Europei) precum şi un juriu format din mai multi specialişti in protectia mediului, competiţia a devenit mult mai riguroasă şi mai atentă la problemele de mediu.

„Încurajez înscrierea oraşelor în această competiţie destinată autorităţilor locale ce au avut cele mai mari reuşite din punct de vedere al programelor de mediu. Deşi criteriile sunt riguroase, vreau să subliniez importanţa pentru comunitate de a deţine, timp de un an de zile, acest titlu. Trebuie înţeles că respectiva comunitate va deveni un model de urmat pentru toate oraşele şi autorităţile locale din ţară, pentru un an, ridicând standardele în ceea ce priveşte implicarea autorităţilor locale în campanii de educaţie ecologică ”, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Până în prezent, 13 primării au înscris în competiţie oraşele pe care le reprezintă, oraşe care doresc să arate publicului larg programele ample de educaţie ecologică şi protecţie a mediului implementate. Aceste orase sunt: Alexandria, Sinaia, Tulcea, Ramnicu Valcea, Botosani, Suceava, Bistrita, Timisoara, Cluj-Napoca, Braila, Sector 2- Bucuresti, Oradea şi Brasov. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.