Acasă Politic Bucuresti: A inceput Reuniunea atasatilor de afaceri interne ai MAI din Europa

Bucuresti: A inceput Reuniunea atasatilor de afaceri interne ai MAI din Europa

DISTRIBUIȚI

106458 – 20122011 – Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a deschis, marţi, lucrările Reuniunii de lucru a ataşaţilor de afaceri interne ai M.A.I. acreditaţi în statele din Europa. Evenimentul se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 20-21 decembrie a. c.  

În mesajul adresat, ministrul a reiterat importanţa pe care o acordă activităţii şi rolului pe care fiecare dintre ataşaţii de afaceri interne îl are pentru promovarea intereselor naţionale în raporturile cu reprezentanţi ai ministerelor de interne sau ai altor agenţii de aplicare a legii din străinătate, cu care cooperează. „Cu certitudine rolul dumneavoastră este unul foarte important, întrucât, pe de o parte, sunteţi cei în măsură să promovaţi obiectivele M.A.I. în exterior, iar, pe de altă parte, sunteţi primii care pot semnala aspecte sensibile, esenţiale în domeniu, în relaţia cu structurile de profil din statele unde vă desfăşuraţi activitatea”, a subliniat Traian Igaş.

Ministrul a solicitat ataşaţilor de afaceri interne ca, în anul care urmează, să intensifice eforturile şi să se concentreze cu prioritate asupra unor aspecte precum monitorizarea, la nivel strategic, tactic şi operaţional, a situaţiei criminalităţii şi observarea tendinţelor acesteia.

La finele anului 2011, România beneficia de o reţea compusă din 29 de ataşaţi de afaceri interne şi 3 consilieri de afaceri interne, acreditaţi simplu sau multiplu, pentru 31 de state, precum şi pe lângă 3 organizaţii internaţionale (NATO, UE şi Europol). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.