Acasă Politic Bucuresti: Ambasadorul Romaniei in Italia a fost revocat din functie

Bucuresti: Ambasadorul Romaniei in Italia a fost revocat din functie

DISTRIBUIȚI

106323 – 14122011 – Ambasadorul României în Italia, Răzvan Rusu, a fost revocat din funcţie, pe 13 decembrie, la o zi după declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, au afirmat surse din cadrul Ministerului de Externe, potrivit Romanian Global News.

Răzvan Rusu îşi încheie un mandat început pe 5 decembrie 2007, dată la care preşedintele României a semnat decretul de numire a sa ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Italiană, ştiindu-se de la acea dată că Rusu nu vorbeşte italiana.

Pe 18 octombrie 2007, când a fost audiat de comisiile de politică externă ale Parlamentului, Mircea Geoană, pe atunci preşedintele PSD, i-a atras atenţia lui Răzvan Rusu că este primul ambasador român în Italia din ultima vreme care nu vorbeşte italiană. „Recomandarea mea e să faceţi un efort şi extrem de rapid să începeţi să folosiţi limba italiană în relaţia cu autorităţile italiene”, i-a spus Geoană viitorului ambasador.

Românii din Italia spun că Răzvan Rusu, după patru ani de mandat, nu vorbeşte italiana bine, iar în rarele intervenţii publice, a vorbit mai mereu în româneşte sau a citit texte în limba italiană. Probabil că de aceea nici nu vine la manifestările publice. Pentru a nu se face de râs.

“Ambasadorul nu s-a remarcat prin luări publice de poziţie în favoarea românilor, chiar dacă în această perioadă au fost multe ocazii în care ar fi trebuit s-o facă. A făcut însă multe gafe, una dintre ele memorabilă. În iulie 2010, la Camera Deputaţilor de la Roma a avut loc un eveniment intitulat Ziua prieteniei italo-române. În cadrul acestui eveniment, Ambasadorul a ţinut un discurs în cadrul căruia a afirmat textual: În general ambasadorii… se spune că sunt trimişi afară pentru a minţi pentru binele poporului, scrie Gazeta Românească. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.