Acasă Politic Bucuresti: ANSVSA a primit peste 6,3 milioane de euro pentru programele cu...

Bucuresti: ANSVSA a primit peste 6,3 milioane de euro pentru programele cu cofinantare europeana

DISTRIBUIȚI

106080 – 06122011 – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a supus spre aprobare Comisiei Europene mai multe programe anuale şi multianuale pentru combaterea şi monitorizarea anumitor boli ale animalelor şi a anumitor boli transmisibile de la animale la om (zoonoze).

Comisia Europeană a aprobat pentru România, prin Decizia 2011/807/UE, o sumă de 6.380.000 de euro pentru anul 2012, care reprezintă contribuţia financiară din partea Uniunii Europene, pentru programele depuse de către ANSVSA.

Aceste programe, care sunt elaborate şi aplicate de către specialiştii ANSVSA, au rolul de a apăra teritoriul României de boli cu grave consecinţe economice şi sociale, cum sunt: rabia, bluetongue (boala limbii albastre), salmoneloze zoonotice, pesta porcină clasică, encefalopatii spongiforme transmisibile, gripa aviară, boli cu care se confruntă şi alte State Membre.

Implementarea acestor programe cu cofinanţare de către medicii veterinari din cadrul ANSVSA contribuie, în mod efectiv, la crearea unor noi oportunităţi pentru România atât în comerţul cu Statele Membre cât şi în cel cu ţările terţe. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.