Acasă Politic Bucuresti: Arestati pentru trafic de aur si argint

Bucuresti: Arestati pentru trafic de aur si argint

DISTRIBUIȚI

106352 – 15122011 – Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au formulat, miercuri, propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţii Marin – Marius Oancea zis “Italianul”, Gheorghe Niţu zis “Gică”, Adrian Dumitrescu zis “Tataie”, şi Costel Filişan zis “Jucărie”, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi contrabandă în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada august – decembrie 2011 aceştia au achiziţionat de pe piaţa internă sute de kilograme de metale pretioase, aur şi argint, pe care le-au comercializat ulterior în Turcia, după ce, în prealabil, le topeau, le ambalau şi le disimulau în compartimente special amenajate în interiorul autoturismului cu care se deplasau, scoţându-le din ţară. Ei desfăşurau aceste activităţi fără a fi autorizaţi în acest sens de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi fără a le declara organelor vamale române, sustrâgandu-se astfel de la plata taxelor si impozitelor aferente veniturilor obţinute în urma comercializării acestor bunuri, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

Pe 13 decembrie au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare la locuinţele celor patru inculpaţi şi ale altor învinuiţi, trei percheziţii asupra autoturismelor cu care se deplasau aceştia, în urma cărora au fost ridicate numeroase bijuterii şi obiecte şi aur şi argint (o parte din acestea fiind deja ambulate în pungi, pentru a fi transportate în scurt timp în Turcia), în cantitate totală de 200 kg argint şi 8 kg aur, precum şi sumele de 170.000 de lei, 3000 dolari şi 1000 euro.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor, dispunând emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor patru. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.