Acasă Politic Bucuresti: Asigurari ca romanii nu prea mai au probleme cu ouale

Bucuresti: Asigurari ca romanii nu prea mai au probleme cu ouale

DISTRIBUIȚI

106386 – 16122011 – Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) informează că producătorii interni de ouă consum au făcut eforturi deosebite pentru modernizarea cuştilor pentru creşterea găinilor de ouă consum în conformitate cu legislaţia UE. Efortul financiar al producătorilor a fost până în prezent de 200 milioane euro, ceea ce înseamnă o influenţă în costul oului de 0,01 euro/ou.

            Până la 31 decembrie 2011, 95% din producţia de ouă consum este conformă cu standardele europene, iar 5% din producţie se va conforma până cel târziu iunie 2012.

            După 1 ianuarie 2012 pe piaţă se vor comercializa următoarele categorii de ouă consum: 0 – producţie ecologică; 1 – sistem extensiv, oul provine de la găini crescute în aer liber, dar hrana lor nu este neapărat ecologică; 2 – la sol, ouăle provin de la găini crescute în ferme, dar în hale, la sol, hrănite cu furaje clasice; 3 – în baterii, ouăle provin de la găini crescute în baterii – cuşti, îmbunătăţite (modernizate) conform normelor europene.

Toate ouăle provenite de la găini crescute în cuşti nemodernizate nu vor mai putea fi vândute în coajă, ci vor fi dirijate către procesare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.