Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda crede ca UDMR face cu adevarat opozitie

Bucuresti: Cristian Preda crede ca UDMR face cu adevarat opozitie

DISTRIBUIȚI

106340 – 15122011 – Europarlamentarul Cristian Preda acuza UDMR ca blocheaza modificarea Constitutiei.

„Asa cum anticipam acum cateva zile, discutia despre tratatul interguvernamental va conduce – in cel mai bun caz – la o revizuire a Constitutiei care nu va lua in seama niciun alt aspect. Aceasta pare a fi principala concluzie a consultarilor de la Cotroceni”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

El sustine ca arhitectura regimului e insa la fel de proasta ca si filosofia bugetara care a dominat ani de-a randul guvernarea, iar a bloca o revizuire comprehensiva e absurd.

Preda este convins ca „opozitia vine de la UDMR” care, intr-adevar, s-a declarat impotriva modificarii numarului de alesi. „Iar motivul pentru care maghiarii se opun e temerea lor ca o modificare a Constitutiei va diminua numarul de alesi de care dispun. Aceeasi teama explica si blocarea proiectului de redesenare administrativa. In fine, aceeasi teama explica veto-ul UDMR la legea votului pentru romanii din strainatate: UDMR nu doreste ca participarea sa sporeasca intr-atat incat Uniunea sa nu mai treaca pragul de 5%”, mai scrie Cristian Preda. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.