Acasă Politic Bucuresti: Guvernul a modificat procedura de autorizare a zborurilor in spatiul aerian...

Bucuresti: Guvernul a modificat procedura de autorizare a zborurilor in spatiul aerian national

DISTRIBUIȚI

106084 – 06122011 – Guvernul a aprobat marţi o hotărâre care modifică şi completează HG nr. 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor în spaţiul aerian naţional, precum şi a condiţiilor în care decolarea şi aterizarea aeronavelor civile se pot efectua şi pe alte terenuri sau suprafeţe de apă decât aerodromurile certificate.

Modificările vizează punerea în acord a legislaţiei naţionale cu cea europeană în materie de drepturi de trafic. Astfel, zborurile interne şi internaţionale, regulate sau neregulate, cu sau fără decolare/aterizare/ de pe/pe teritoriul României, cu aeronave civile care transportă bunuri periculoase, efectuate de transportatori aerieni din Uniunea Europeană (deţinători de licenţă emisă conform Regulamentului CE nr. 1008/2008) se consideră autorizate dacă transportatorii aerieni respectivi depun o notificare specifică la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, înainte de începerea zborurilor. Notificarea va fi transmisă imediat şi Ministerului Apărării Naţionale.

O astfel de procedură este deja aplicată, după data aderării la Uniunea Europeană, în cazul tuturor celorlalte categorii de zboruri comerciale efectuate de transportatorii aerieni din Uniunea Europeană spre/dinspre România.

Actul normativ adoptat marţi introduce şi prevederi referitoare la procedura pentru autorizarea zborurilor cu aeronave de stat străine, aflate în custodia operatorilor economici din România pentru reparaţii, modernizări, modificări, precum şi cu aeronave nou fabricate destinate a deveni aeronave de stat, precum şi prevederi care reglementează răspunderea operatorilor economici în cazul unor astfel de zboruri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.