Acasă Politic Bucuresti: Inalta Curte a decis confiscarea a 64.000 de euro de la...

Bucuresti: Inalta Curte a decis confiscarea a 64.000 de euro de la un subcomisar de la Serviciul Pemise de Conducere Pitesti

DISTRIBUIȚI

106150 – 08122011 – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât, pe 6 decembrie a. c., confiscarea sumelor de 61.650 euro şi 9.980 lei, dobândite cu caracter nejustificat de Daniel Zidaru, subcomisar de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar – Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (Argeş), respingând recursul acestuia împotriva deciziei Curţii de Apel Piteşti de admitere a cererii de confiscare înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Decizia Înaltei Curţi este definitivă şi irevocabilă. Pe 6 august 2009, ANI a sesizat Curtea de Apel Piteşti, în vederea confiscării sumelor de 61.650 euro şi 9.980 lei, a căror provenienţă nu putea fi justificată de către Daniel Zidaru.Pe 18 mai 2011, Curtea de Apel Piteşti a admis sesizarea formulată de ANI

privind confiscarea sumelor de bani dobândite cu caracter nejustificat de către Zidaru, după ce, în prealabil, cauza fusese suspendată ca urmare a sesizării Curţii Constituţionale de către acesta.

Înalta Curte de Casaţie a respins ca nefondat, la data de 6 decembrie 2011, recursul lui Zidaru formulat împotriva Deciziei Curţii de Apel Piteşti din data de 18 mai 2011.

Daniel Zidaru face parte dintr-o serie de funcţionari publici cu statut special – agenţi de poliţie – din cadrul Serviciului Public Comunitar – Regim Permise de Conducere şi Inmatriculări Vehicule Argeş, pentru care ANI a înaintat, în anul 2009, instanţelor de judecată cereri de confiscare a sumelor cu caracter nejustificat: Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, comisar şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, Vasile Voinea, comisar şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, şi Traian Proca, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei Câmpulung Muscel.

Aceste cauze se află încă pe rolul instanţelor de judecată, în diferite faze jurisdicţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.