Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Justitiei deschide al doilea atelier pentru prestarea muncii in folosul...

Bucuresti: Ministerul Justitiei deschide al doilea atelier pentru prestarea muncii in folosul comunitatii

DISTRIBUIȚI

106723 – 07122011 – Direcţia de Probaţiune organizează împreună cu Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare din România (FPSC) un eveniment prin care se marchează deschiderea oficială a celui de-al doilea atelier pentru prestarea muncii în folosul comunităţii, înfiinţat în România (primul atelier a fost deschis la Braşov în 2009). Acţiunea va avea loc în data de 9 decembrie 2011, în incinta atelierului situat în Şoseaua Dudeşti – Pantelimon, nr. 42 – parcul industrial RAMS.

Evenimentul se adresează în special magistraţilor din cadrul instanţelor din Bucureşti şi Ilfov, avocaţilor, organizaţiilor neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei cât şi altor parteneri comunitari din rândul instituţiilor publice sau persoanelor juridice de drept privat.

Scopul evenimentului este de a permite participanţilor să observe în mod direct ce activitate ar urma să desfăşoare persoanele sancţionate penal care prestează muncă în folosul comunităţii în atelier şi în ce condiţii se derulează această activitate.

Atelierul este dezvoltat în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Justiţiei, prin Direcţia de Probaţiune, în parteneriat cu organizaţia elveţiană VEBO (Asociaţia pentru Dezvoltarea Probaţiunii în Europa de Est) şi cu FPSC, proiect finanţat prin Programul de Cooperare Româno – Elveţian pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în Uniunea Europeană extinsă (finanţarea fiind asigurată de guvernul elveţian în proporţie de 85% şi de guvernul român, prin Ministerul Justiţiei, în cuantum de 15%).

În cadrul acestui atelier vor presta muncă în folosul comunităţii persoanele sancţionate penal care au primit o astfel de obligaţie din partea instanţei de judecată şi care se află în evidenţa serviciului de probaţiune. Activitatea prestată în cadrul atelierului constă în dezasamblarea manuală a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.