Acasă Politic Bucuresti: Peste 170 de proceduri realizate in cadrul Programului de fertilizare in...

Bucuresti: Peste 170 de proceduri realizate in cadrul Programului de fertilizare in vitro

DISTRIBUIȚI

106288 – 13122011 – Un număr de 171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate în primele cinci luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În perioada iulie-noiembrie 2011, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer lansat în acest an de către Ministerul Sănătăţii.

Dintre cele 761 dosare depuse, un număr de 579 de dosare au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate în cele 8 clinici înscrise în program. 

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar); 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

Un număr de opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

Programul MS va continua şi în anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea a  încă 2 clinici de specialitate din Bucureşti şi Craiova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.