Acasă Politic Bucuresti: Peste 30.000 de anagajati ai MAI asigura ordine publica în perioada...

Bucuresti: Peste 30.000 de anagajati ai MAI asigura ordine publica în perioada Sarbatorilor

DISTRIBUIȚI

106529 – 22122011 – Pe durata Sărbătorilor de Iarnă, peste 30.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona în misiuni care vizează menţinerea şi asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea incendiilor. Dispozitivele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza localităţilor urbane şi rurale, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe etc). Astfel, măsurile specifice dispuse au ca scop asigurarea unui climat de siguranţă civică, atât pe raza localităţilor unde se vor desfăşura manifestări publice cu număr mare de participanţi, precum şi pe principalele căi de comunicaţii,

în special către zonele turistice consacrate (Valea Prahovei, Valea Oltului şi nordul Moldovei).

Un obiectiv important constă în asigurarea respectării prevederilor legale privind folosirea materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice, precum şi supravegherea locurilor în care se organizează focuri de artificii, urmărindu-se respectarea prevederilor legale privind condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru evitarea incendiilor sau altor pericole.

De asemenea, vor fi organizate şi desfăşurate acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe, din buzunare, autoturisme, societăţi comerciale etc.

În acelaşi timp, vor fi intensificate acţiunile în cooperare cu personalul direcţiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic, respectiv sustragerea de material lemnos, furtul de brazi şi braconajul cinegetic.

Poliţia Rutieră va fi prezentă pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere; de asemenea, vor fi intensificate controalele şi activităţile specifice, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, poliţiştii vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi trenurile de călători, precum şi pe alte mijloace de transport în comun pentru prevenirea tâlhăriilor şi a furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi să asigure în punctele de trecere a frontierei şi în zona limitrofă a acestora fluenţa fluxului de persoane şi a mijloacelor auto; astfel, pentru evitarea aglomeraţiei şi realizarea unui control operativ şi fluent, au fost luate măsuri de suplimentare a personalului şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, va fi mărit numărul arterelor de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară.

Lucrătorii din cadrul structurilor pentru situaţii urgenţă vor fi prezenţi, cu prioritate, în zonele cu manifestări publice de amploare, iar în noaptea de Revelion, în pieţele publice şi în locurile unde se vor organiza focuri de artificii. În perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, pompierii vor efectua controale şi acţiuni preventive, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol, a cauzelor potenţiale de incendiu, a altor nereguli specifice şi luării măsurilor care se impun.

Ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în staţiunile montane în perioada Sărbătorilor de Iarnă, Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile specifice pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, jandarmii fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.