Acasă Politic Bucuresti: Primaria Capitalei vrea sa ieftineasca taxa pe apa uzata

Bucuresti: Primaria Capitalei vrea sa ieftineasca taxa pe apa uzata

DISTRIBUIȚI

106610 – 29122011 – Primăria Generală a Municipiului Bucureşti intenţionează să recalculeze cuantumul taxei municipale pentru apa uzata pentru anul 2012, potrivit unui proiect de jotărâre pregătit pentru a fi aprobat de Consiliul General. Valoarea propusă pentru noua taxă este de 0,05 lei/m3 apă uzată, ceea ce reprezintă o reducere la jumătate din cuantumul taxei din anii anteriori. Taxa Municipală pentru Apă Uzată a fost fixată ca urmare a unei Hotărâri a Consiliului General din 2008 şi a Actului Adiţional la Contractul de Concesiune cu SC APA NOVA S.A. privind furnizarea de servicii de alimentare cu apă şi canalizare pentru Municipiul Bucureşti. Taxa are ca scop acoperirea serviciului datoriei împrumuturilor contractate cu BERD şi cu Ministerul Economiei şi Finanţelor (prin intermediul unui împrumut acordat de BEI) pentru realizarea “Staţiei de Epurare a Apelor Uzate ale Municipiului Bucureşti” de la Glina.

Această taxă urma să fie colectată până la rambursarea totală a împrumuturilor contractate pentru staţia de epurare, respectiv până în anul 2020 către BERD şi până în anul 2030 către BEI.

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală Dezvoltare Urbană – Direcţia de Mediu, Unitatea de Implementare a Proiectului ISPA, derulează şi Proiectul “Reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate ale Municipiului Bucureşti”, ajuns la finalizare.

Conform prevederilor Art.3 din HCGMB nr.317/2008, taxa pentru apă uzată va fi recalculată şi reactualizată anual de către CGMB, în funcţie de suma anuală care trebuie recuperată şi de previziunea privind volumele de ape uzate. Pe anii 2009, 2010 şi 2012 taxa a fost de 0,10 lei/m3 apă uzată, suma colectată în cont fiind suficientă pentru rambursarea serviciului datoriei pentru anul 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.