Acasă Politic Bucuresti: Primarii din Jilava si Snagov au fost arestati pentru ca reprezinta...

Bucuresti: Primarii din Jilava si Snagov au fost arestati pentru ca reprezinta un pericol social

DISTRIBUIȚI

106566 – 23122011- Primarii din Jilava, Adrian Mladin, şi cel din Snagov, Apostol Muşat, ar reprezenta pericol social şi ar crea un sentiment de temere şi insecuritate în rândul societăţii civile, susţin judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

„În aprecierea existenţei pericolului pentru ordinea publică, Curtea are în vedere mai ales natura şi împrejurările concrete ale comiterii faptelor, calitatea de notari, primari, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, calităţi ce potenţează urmările negative ale acţiunilor lor asupra prestigiului de care ar trebui să se bucure orice funcţionar în exercitarea atribuţiilor de serviciu, consecinţele incontestabil negative ale acestui gen de fapte asupra încrederii publice în corectitudinea demersurilor funcţionarilor implicaţi într-o procedură judiciară şi rezonanţa socială a faptelor de corupţie la momentul actual”, potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti.

Magistraţii arată că toate datele anchetei reliefează o gravitate şi un ecou al faptei suficiente pentru a justifica, la acest moment, aprecierea că prezervarea ordinii publice reclamă în mod necesar luarea unei măsuri preventive, astfel încât să se asigure în mod efectiv sentimentul de securitate care derivă din promtitudinea reacţiei organelor judiciare în faţa faptelor de corupţie, cât şi buna desfăşurare a urmăririi penale.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman (UNPR), primarul din Snagov, Apostol Muşat (PDL) şi cel din Jilava, Adrian Mladin (UNPR), au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile într-unul dintre cele mai mari scandaluri cu terenuri. De asemenea, a mai fost arestat preventiv şi Ovidiu Szasz, finul edilului din Jilava, Adrian Mladin.Alături de aceştia au mai fost reţinuţi notarii Eugenia Cuţaru şi Roxana Curpene,însă în cazul lor instanţa a decis interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. În această cauză, mai este cercetat şi Ion Scaeţeanu, un apropiat al primarului din Snagov, Apostol Muşat.

Potricit procurorilor, în perioada martie – noiembrie 2011, primarii din Jilava şi din Snagov, vicepreşedintele CJ Ilfov şi Ion Scaeţeanu i-ar fi cerut unui denunţător peste 3,5 milioane de euro pentru a-i elibera documentele cadastrale pentru două terenuri, în suprafaţă de aproape 24 de hectare, situate în Jilava (Ilfov).

Iniţial, Mladin i-ar fi cerut şpagă denunţătorului 500.000 de euro, din care, la 19 septembrie 2011, ar fi primit efectiv 50.000 de euro. Înainte a lua mita, edilul din Jilava l-a influenţat pe finul său Ovidiu Szacs să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul prin care acesta din urmă să-i cedeze drepturile asupra a două terenuri.

Întrucât Mladin nu a rezolvat rapid „problema”, pe fir a intrat primarul din Snagov, Apostol Muşat, care, sub pretextul că este prieten cu edilul din Jilava, dar şi că are influenţă asupra directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că, în virtutea acestei influenţe, ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale. Muşat a cerut, la rândul său, mită de 1,1 milioane de euro. Apostol Muşar susţine acum că el este contactat zilnic de zeci de persoane, astfel că ar trebui să fie „mereu penal”.

Pentru a ascunde şi a garanta obţinerea mitei, primarul Muşat l-a determinat pe Ion Scaeţeanu să întocmească, la notariat un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul. Scaeţeanu a încheiat contractul de împrumut pentru suma de 2.500.000 de euro.

Prin intermediul primarului Muşat, Gheorghe Roman, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, a pretins 100.000 de euro denunţătorului, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.