Acasă Politic Bucuresti: Productia industriala a ramas in octombrie la mivelul lunii precedente

Bucuresti: Productia industriala a ramas in octombrie la mivelul lunii precedente

DISTRIBUIȚI

106141 – 08122011 – Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7% in periaoda ianuarie-octombrie din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, toate cele trei sectoare inregistrand cresteri: industria prelucratoare (+7,4%), productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat  si industria extractiva (+5,3% fiecare), potrivit datelor publicate joi de aINstitutul National de Statistica.

Pe marile grupe industriale, au fost inregistrate urmatoarele cresteri raportat la perioada similara din 2010: industria bunurilor intermediare (+12,1%), industria bunurilor de capital (+7,8%), industria energetica (+4,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,1%) si industria bunurilor de uz curent (+0,8%). 

In luna octombrie din acest an, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a ramas la acelasi nivel cu cel din luna precedenta din acest an, insa a crescut cu 4,8% fata de aceeasi luna din 2010, crestere sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.