Acasă Politic Bucuresti: Reorganizare la Politia de Frontiera: Doar cinci inspectorate judetene si Garda...

Bucuresti: Reorganizare la Politia de Frontiera: Doar cinci inspectorate judetene si Garda de Coasta

DISTRIBUIȚI

106378 – 16122011 – Pe 15 decembrie a. c., a intrat în vigoare Legea 280 din 7 decembrie 2011 care vizează o serie de măsuri privind reorganizarea Poliţiei de Frontieră Române. Noua structură a Poliţiei de Frontieră va permite coordonarea unitară a activităţilor specifice derulate, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera terestră, maritimă şi fluviala, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de responsabilitate, precum şi respectarea regimului juridic al frontierei de stat.  Reorganizarea Poliţiei de Frontieră are ca scop principal întărirea structurilor operative de execuţie, în urma aplicării acesteia fiind reduse 25 de funcţii de conducere. Totodată, au fost ajustate structurile suport,

fiind realizată o reducere a personalului care încadra astfel de structuri cu aproximativ 12 %. 

            Astfel, prin actul normativ amintit, la nivelul fiecărei frontiere cu statul vecin, se creează inspectorate teritoriale ale P.F.R., iar la nivelul judeţelor Tulcea şi Constanţa, se înfiinţează Garda de Coastă, astfel: la frontiera cu Republica Moldova – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, la frontiera cu Bulgaria, pe Dunăre – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la frontiera cu Serbia – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, a frontiera cu Ungaria – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, la frontiera cu Ucraina – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, la frontiera maritimă, Delta Dunării, Dunărea interioară şi frontiera de uscat cu Bulgaria – Garda de Coastă.   

            În cadrul inspectoratelor teritoriale şi a Gărzii de Coastă vor funcţiona servicii teritoriale P.F., sectoare P.F. şi grupuri de nave, toate fiind structuri operative menite a asigura un înalt nivel de supraveghere şi control a frontierei de stat, respectiv a preveni şi combate mult mai eficient migraţia ilegală şi infracţionalitatea transfrontalieră în zonele de competenţă.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră va fi structura subordonată I.G.P.F. cu personalitate juridică şi calitate de ordonator terţiar de credite.

Ca urmare a reorganizării au fost întreprinse demersurile legale pentru împuternicirea unor ofiţeri care să asigure conducerea inspectoratelor teritoriale, până la organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor, după cum urmează: Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – comisar şef de poliţie Ştefan Alexa, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – comisar şef de poliţie Marius Dan Popara, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – chestor de poliţie Ioan Handra, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – comisar şef de poliţie Iancu Nicolae, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei – comisar şef de poliţie Liviu Bute, Garda de Coastă – comisar şef de poliţie Radu Dumitru.

În perioada următoare, fiecare structură teritorială va face o analiză a posturilor existente, urmând să facă demersurile, în condiţiile legii şi a dispoziţiilor interne, de ocupare a acestora cu personalul avut la dispoziţie, printr-o evaluare profesională, în funcţie de specificul fiecarui post, precum şi opţiunea şi specializarea fiecărui lucrător. (Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră) – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.