Acasă Politic Bucuresti: Salariul mediu net a scazut in octombrie

Bucuresti: Salariul mediu net a scazut in octombrie

DISTRIBUIȚI

106720 – 07122011 – Romanii au avut in octombrie un salariu mediu net de 1.457 lei, mai mic cu 7 lei (0,5%) comparativ cu septembrie, insa acesta a fost cu 8,7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica.

Cele mai mari salarii nete au fost platite in octombrie in activitatile de sevicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitatile de servicii informatice (3.688 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (872 lei).

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,7%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 105%.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.008 lei, in scadere cu 9 lei fata de septembrie.

Indicele castigului salarial real pentru luna octombrie fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 98,9%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 117,7%, cu 1,4 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna septembrie 2011. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.