Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu si Emil Constantinescu merg impreuna la funeraliile lui Vaclav...

Bucuresti: Traian Basescu si Emil Constantinescu merg impreuna la funeraliile lui Vaclav Havel

DISTRIBUIȚI

106534 – 22122011 – Traian Basescu l-a invitat pe fostul presedinte Emil Constantinescu sa calatoreasca in aeronava prezidentiala cu care se va deplasa vineri la funeraliile lui Vaclav Havel, iar invitatia a fost acceptata.

„Invitatia de participare a fost transmisa la Cabinetul presedintelui Constantinescu din partea Cancelariei Presedintiei Cehiei prin intermediul Ambasadei Republicii Cehe la Bucuresti. La funeralii au primit invitatii cate un reprezentant din partea statelor: presedinte, prim ministru sau un reprezentant al acestora. Lor li s-au adaugat, pe o lista separata, prietenii presedintelui Havel propusi de familie si de cei apropiati fostului presedinte. (…) In vederea participarii la acest trist eveniment, presedintele Constantinescu a acceptat invitatia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de a calatori cu aeronava prezidentiala cu care domnia sa se va deplasa la Praga in cursul zilei de vineri, 23 decembrie”, se arata intr-un comunicat. Funeraliile fostului presedinte ceh Vaclav Havel vor avea loc vineri, intre orele 12.00-14.00, la Catedrala Sf. Vit, Veclav si Vojtech din Castelul din Praga. Conform protocolului aprobat de Presedintia ceha, invitatii de pe cele doua liste vor urma un traseu separat pentru accesul la Castel si la Catedrala. Pe lista prietenilor mai figureaza, printre altii, si fostul presedinte al Poloniei Lech Walesa, fostul presedinte al SUA Bill Clinton, fostul presedinte al Bulgariei Jelio Jelev si fostul presedinte al Sloveniei Milan Kucan.

Fostul presedinte al Cehiei Vaclav Havel a incetat din viata duminica, in somn, la varsta de 75 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.