Acasă Politic Bucuresti: USL detine 55% din intentiile de vot ale romanilor

Bucuresti: USL detine 55% din intentiile de vot ale romanilor

DISTRIBUIȚI

106263 – 13122011 – Doar 49% dintre români au o opinie formată cu privire la cu cine vor vota, potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Soros Dintre aceştia, 55% preferă USL, iar PDL obţine 18 procente din preferinţele de vot ale respondenţilor. Pe locul trei, cu 9%, se află Partidul Poporului Dan Diaconescu. Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu 7%. Doar 32% dintre respondenţi dau un răspuns concret la o întrebare deschisă privind intenţia de vot pentru preşedinte. Pe primele locuri se află singurii candidaţi anunţaţi, Crin Antonescu cu 31% şi Dan Diaconescu cu 14%. Crin Antonescu atrage doar o treime din voturile potenţiale ale USL (27% preferinţe de vot USL, iar Crin Antonescu 10% – raportând la total eşantion).

 

 În acelaşi timp, nici un membru PDL nu este menţionat spontan de mai mult de 1% dintre cei chestionaţi.

În Bucureşti, ponderea celor care resping hotărât participarea la alegeri şi au un dezinteres ridicat faţă de viaţa politică este dublă faţă de media naţională – aproape o treime dintre bucureşteni spun că nu vor vota.

USL este preferată în mai mare măsură de persoanele afectate de criză, dar şi de persoanele cu venituri medii. De asemenea, are o poziţie mai bună între persoanele cu studii superioare decât între cele cu studii medii sau scăzute.

Persoanele cu venituri mari sunt semnificativ mai înclinate să voteze cu partidul de guvernământ, la fel şi persoanele care nu au fost direct afectate de criza economică.

Partidul lui Dan Diaconescu este susţinut de persoane de peste 55 de ani şi are succes cu precădere în rândul persoanelor cu educaţie scăzută şi cu venituri mai mici. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.